17 Ekim 2010 Pazar
Muzlu Kek Tarifi
Malzemeler:
*
1/2 su bardağı kahverengi şeker
*
1/2 su bardağı normal seker
*
125 gr margarin / oda ısısına getirilmiş
*
2 yumurta
*
1 bardak ezilip püre haline getirilmiş muz, yaklaşık 3 küçük (tercihen olgun)
*
2 yemek kaşığı süt
*
2 yemek kaşığı maple syrup (Türkiye için bal kullanılabilir yada iki kaşık daha süt ilave edin )
*
2 bardak un
*
1 cay kaşığı karbonat
*
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
*
Bir cimdik tuz
*
yarım bardak ceviz, irice kıyılmış
Yapılışı:
1. Oda ısısındaki margarin ve şekeri krema gibi olana dek cırpın.
2. Yumurtayı ilave edip karıştırın.
3. Maple syrup, sut ve muzu ekleyin, karıştırın.
4. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyip ilave edin.
5. Arzuya göre büyük bıçakla tahtada irice kıyılmış cevizi ilave edin.
6. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün.
7. Onceden ısıtılmış 175C, 350F derecede pişirin.
8. Biraz ılındıktan sonra kalıptan alıp soğumaya bırakın.
Etiketler:
muzlu kek,
muzlu kek malzemeleri,
muzlu kek nasıl yapılır,
muzlu kek tarifleri,
muzlu kek yapımı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder